Îl îmbolnăvim cu bună intenție: transformându-l din copil harnic şi normal într-un copil artificial hiperactiv şi artificializat?!


 

Program și aceleași activități. Zilnic, aceeași repetiție, aceeași oameni, aceleași ferestre.  Cursuri de pian, sport, chitară și alte lucruri legate de școală. Afterschool: programe super încărcate, învățătoare obosită, fișe, fișe, fișe și alte materii de studiu. La 9 ani, copilul devine expert. Viitor angajat al multinaționalelor.  Doar că mulți dintre noi care gândim binele copilului, ignorăm un aspect important: sănătatea mentală și particularitățile copiilor de lumină. Un medic psihiatru recunoscut susține că: repetând în fiecare zi acest gen de program, copilul ajunge bolnav, îmbolnăvit, cu bună intenţie, dar îmbolnăvit de neştiinţa noastră.

În fiecare copil există o lumină, pe care n-o poți acoperi cu fișe, program supra-încărcat

Dragă părinte, știu că ești în căutarea unui loc în care copilul tău să găsească respect, activități distractive, programe atractive de îmbogățire a cunoștințelor. Aspectul important care se deosebește de celelalte programe gifted este acela de comunicare, respect pentru fiecare părinte și copil, abordare educațională diferențiată. Este o școală pentru copii supradotați? Nu! Testăm inteligențele copiilor? Da! Acolo unde descoperim copii cu abilități peste medie, părintele este încurajat să urmeze un traseu individualizat de mentoring, acolo unde echipa pluridisciplinară formată din psiholog, educator și cei din echipă monitorizează constant evoluția acestuia.

Cine sunt copiii de lumină?

Copiii de acest gen sunt trimişi la un program zilnic greu de suportat: ore fixe la şcoală, meditaţii de diferite tipuri, teme, preparatori. Repetând în fiecare zi acest gen de program, copilul ajunge bolnav, îmbolnăvit, cu bună intenţie, dar îmbolnăvit de neştiinţa noastră. În final, acesta devine modelul negativ al copilului hiperactiv, cu ochelari foarte groşi, cu ticuri, cu stări de nelinişte, cu o oboseală, întâi agitată şi, mai târziu, una în sensul obişnuit al cuvântului, devine un copil eşuat. Acesta va avea, în mod cert, nevoie de asistenţă psihologică şi va constitui o problemă. Se poate, deci, ca prin această hiperactivitate impusă de părinţi, să transformăm un copil harnic şi normal într-un copil artificial hiperactiv şi artificializat.”- Constantin Romanescu   medic psihiatru în Secţia Neuropsihiatria Copilului şi Adolescentului, din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola“. Este membru emerit al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Dacă ești părinte în căutarea unei grădinițe, școli sau afterschool, te rog să nu eziți! Contactează-mă la 0756.355.047 și împreună vom crea locul în care TU vei decide binele și investiția copilului tău!

 

Bibliografie:http://ziarullumina.ro/hiperactivitatea-la-copil-o-boala-la-moda-61114.html

  

 

Lajos Kristof – educator specializat în gifted education, Fondator Școala de Excelență – KRISTOPHER, inițiatorul primei reviste dedicate copiilor cu potențial înalt – Generația Gifted

Reclame