Are cinci ani, dar poate da lecții multor fermieri. “Astea sunt suflete, numai că noi, oamenii nu suportă să aibă grijă de ele”


 

 

Atras de natură, iubitor de animale, la doar cinci ani, Mihai și-a făcut din aceste pasiuni o adevărată meserie. Are o fermă de capre, câțiva câini ciobănești, câteva păsări de curte. În timp ce alți copii de vârsta lui visează eroi precum Batman sau Superman, Mihai fratele mai mic a lui David ( 9 ani) își ajută părinții la fermă.

 

Visează să devină doctor de animale. Vorbeşte cu pasiune de fiecare capră în parte. Fiecare are un nume, suflet și destin.  Pentru fiecare capră descoperă limbajul aparte. E o lume pe care doar Mihăiță poate descifra, pentru că mintea lui, atât de rapidă și suflet atât de sensibil. “Astea sunt suflete, numai că noi, oamenii nu suportă să aibă grijă de ele. Câteodată sunt încăpățânate și nu vor s-asculte, dar trebuie să găsești un fel de a vorbi cu ele.”

 

Am păstrat câteva povești interesante, despre locuri, oameni frumoși, copii talentați cu preocupări ieșite din comun. Dacă ai și tu, trimite-mi povestea ta!

 

Lajos Kristof

 

 

Reclame