Omul de lângă Dumnezeu, în scaun cu rotile, cărat pe braţe de colegii seminarişti


Şi-a găsit alinarea în credinţă şi iubirea faţă de cele sfinte. Este sensibil, iubitor de oameni, râde, se bucură alături de prieteni, îi mângâie şi plânge  la suferinţă odată cu ei.  Se hrăneşte din dorinţa de a-i ajuta pe semeni şi pe cei îndureraţi de probleme sociale şi boli grave. Nu de multe ori şi-a încercat talentul şi puterea extraordinară implicându-se în numeroase proiecte de campanii umanitare în beneficiul copiilor bolnavi de cancer. Ei au nevoie de ajutor şi cu ajutorul inimii sale bogate îşi manifestă bucuria faţă de Hristos, Cel care i-a pus în suflet şi minte un dar nemaipomenit.  Vorbeşte mult dar cu folos, este fin observator, profund. Cultura sa faţă de educaţia care i-a fost încredinţată de părinţi încă de la naştere te uimeşte până la lacrimi. Şi chiar dacă ar fi fost vorba să privim cu milă la un oarecare tânăr de 23 ani aflat în scaun cu rotile, Răzvan şi-a învins destinul cu optimism ieşit din comun, armonie şi harul unei călăuze divine.

” Iubind să facem tot, cu Hristos, în Hristos şi pentru Hristos!”

Răzvan Ciule este în anul IV la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, chiar dacă suferă de o boală grea, ce l-a făcut dependent de scaunul cu rotile şi de ajutorul familiei. Nici măcar pentru o clipă, suferinţa fizică nu l-a oprit să fie printre cei mai buni şi cei mai apreciaţi studenţi şi nici nu i-a curmat marea dorinţă de a sluji la Sfântul Altar, relatează  autorul Ziarului Lumina. „Dacă vorbim despre drumul omului către credință și Dumnezeu ar trebuii să spunem că acest drum este un drum de lungă durată, uneori anevoios, la finalul căruia suntem chemați să ne regăsim identitatea și scopul pentru care am fost zidiți și anume acela de a ne uni cu Dumnezeu în Bucuria și Lumina Veșniciei. Pentru a reuși aceasta trebuie însă să avem pe cineva care să ne arate tainele credinț ei și să ne îndrume, trebuie să stăruim în rugăciune și dragoste, cerând ajutorul lui Dumnezeu și apoi trebuie să ne punem credința în fapte ca iubind să facem tot, cu Hristos, în Hristos și pentru Hristos, văzându-L în fiecare om de lângă noi.” – spune Răzvan.

 

 

„Suntem un singur trup a cărui Cap este Hristos”

 

Răzvan are o înclinaţie spre disciplinele teologice din secţiunea practică, cum ar fi Liturgica şi Catehetica, dar şi pentru cele biblice. Dintre profesori, spune că-l îndrăgeşte mult pe părintele profesor Constantin Necula, dar îi iubeşte şi îi respectă pe toţi pentru că, în ciuda faptului că păstrează acea relaţie dintre profesori şi studenţi, i-au devenit prieteni. „Sunt preoţi minunaţi, care mă pomenesc pururea în rugăciuni, indiferent unde slujesc şi, la rândul meu, îi port în suflet şi în gând în permanenţă”, mai spune Răzvan. Se gândeşte să continue studiile la Sibiu, cu masterul şi poate chiar şi mai departe. „Trebuie să înțelegem că noi nu ne putem mântui singuri ci numai împreună si nu întâmplător în Biserica suntem un singur trup a cărui Cap este Hristos care ne cheamă, ne călăuzește și ne veghează „ ne învaţă Răzvan.

 

Răzvan a scris lucrări încă din seminar. Articolele de la revista şcolii au fost încununate cu o carte scrisă la îndemnul profesoarei de română din clasa a XI-a, Corina Bumbaş. Cartea „O viaţă trăită alături de Hristos” apărută cu binecuvântarea PS Sofronie adună gânduri şi meditaţii pe diverse teme teologice. „Am simţit atât de mult prezenţa lui Dumnezeu, încât mă mistuie focul dragostei Sale şi încerc să împart lumii întregi această iubire”, mărturiseşte Răzvan. Dorinţa cea mare a lui Răzvan este să ajungă preot. Ştie că este greu, că boala îl opreşte, dar speră că într-o zi va purta acest har. „Nu este puţin lucru să slujeşti cu îngerii”, subliniază Răzvan în ziarul Lumina.

Cei care doresc să intre în legătură directă cu Răzvan sunt invitaţi să acceseze pagina personală: http://www.ciulerazvan.ro
Lajos Kristof

 

Reclame