Dansul îngerilor


Două zile la rând am asistat la o lume nouă, absolut magnifică: copii talentați, înzestrați cu sensibilitate.  Baletul pare simplu și ușor de practicat, însă pozițiile specifice baletului, întoarcerile și salturile, poziția de a sta pe vârfurile degetelor de la picioare și mișcările picioarelor sunt greu de executat. Pentru a fi mai preciși, baletul poate fi considerat ca una din formele cele mai grele de dans.

Pentru cei care-l practică, baletul înseamnă o muncă extenuantă care se desfășoară pe parcursul unei vieţi aproape ascetice. Pe de altă parte, din perspectiva celui care priveşte un spectacol, înseamnă o modalitate de a exprima idei şi emoţii printr-o plastică corporală elegantă şi precisă. Mai puţin vizibilă este relaţia cu sinele care se construieşte pe parcursul formării unui interpret de balet;

Dacă ești părinte în căutarea unei școli de balet pentru formarea și educarea sensibilității și stimei corporale de sine, nu uita că prima condiție e să-l înveți copilul să se conecteze la sine, la imaginea corpului interior și exterior.

Ajutați copilul să-și învingă temerile, să își găsească propriile urechi și simțuri, oferiți-i libertatea de legătură dintre el și corpul spiritual, lăsați-l să-și găsească propriul limbaj de iubire.

 

Așa îl veți ajuta să zboare, pentru că ei o pot face, prin dans, balet.

Reclame