Generatia de copii gifted: Cum am devenit o poveste de succes


M-am visat un scriitor celebru, jurnalist. La vreo 10 ani citeam tomuri de literatura din toate domeniile: psihologie, medicina, pedagogie. Am fost un elev mediocru, nu eram atras deloc de invatatura. Eram topit dupa citit. Imi pierdeam vremea prin biblioteca „scolii”, cea care m-a crescut pana dupa 18 ani. N-am fost premiant la scoala decat in clasa a XII-a, dar am castigat o gramada de concursuri de creatie literara, unde am avut bucuria sa intalnesc scriitori precum Cartarescu, Paunescu.

Am fost pasionat de oameni, de culturi, civilizatii si de paradoxuri comportamentale pana la paranormal. Astazi, pasiunea mea s-a transformat in profesie.  De luni pana vineri.  Sub aripa mea cresc vreo 16 prunci cu varste cuprinse intre trei si cinci ani. Rad, plang si sunt aproape de fiecare clipa. Cand sunt bolnavi si sunt alaturi de ei la fiecare eveniment important din viata lor.

M-am crestinizat cu sensibilitatile lor, rutinele si pasiunile lor, incat abia mai am timp uneori sa respir aerul credintelor pe care societatea imbatranita ar putea sa le mai dea crezare. Recunosc faptul ca sistemul de educatie din Romania nu ii vor ajuta la scoala, si, de aceea mi-am propus sa ii ajut sa-si croiasca aripi frumoase si puternice, care sa le dea putere sa se intalte sigur si frumos in viitorul ce ii asteapta.

Ma lovesc zi de zi de bariere precum ” nu se poate”, iar uneori imi vine sa renunt. Ori sa ma trezesc intr-o lume ratacita de intrebari care nu-si gasesc rostul intr-o lume a realitatilor pe care le traim astazi.

Si, imi doresc atatea lucruri sa fac. Incat as da cel mai mult orele de somn  pe  cele de intalnire cu copiii si parintii.

In afara programului ma ocup de consiliere si mentorat copii talentati si copii cu abilitati inalte. Unii dintre ei s-au inaltat, recapatandu-si motivatia si increderea in sine, altii care s-au salvat de la „boli” presupuse de medici, cum ar fi ADHD, ADD sau diferite forme usoare de autism.

Pe langa aceste rezultate, experienta mi-a adus si recunoastere publica, mai multe premii in educatie, jurnalism si sanatate. Ultimul premiu a fost Diploma de Excelenta la Gala Oameni pentru Oameni, 2014.

Proiectul Gifted World Academy este un raspuns la sutele de recomandari ale parintilor, sustinatorilor   care vor fi o parte din pasiunea mea.

Va invit sa deveniti unul dintre oamenii celebri a povestii mele de succes, alaturi de pasiunea mea, copiii si parintii din cadrul Gifted World Academy.

Daca vreti sa imi dati un sfat, critica, sau aveti vreo propunere, nu uitati sa imi scrieti la adresa de email: lajos.kristof@gmail.com si va voi raspunde in cel mai scurt timp.

 

Cu prietenie,

Lajos Kristoflajos photo

Reclame