Generația copiilor gifted. Viitori super eroi sau antisociali


 

Timpul pentru copilul nostru este resursa care ajută copilul să devină ceea ce este. Un om dăruit care nu va renunța niciodată la șansele lui în viață. N-am întâlnit până acum niciun copil care să nu aibă talent, însă această categorie despre care vorbesc fac parte din majoritatea oamenilor din populație. Uneori pot prezenta diferite tipuri de dizabilități de învățare ce pot rămâne nedescoperite la început. Din această cauză ei pot dezvolta probleme de învățare la diferite materii, pentru asta sistemul educațional are nevoie de o reformă care să adapteze curricula centrată pe nevoile copilului. Aparent, acești copii se pot descurca de unii singuri dar pot deveni plictisiți și să nu mai respecte regulile. Aceste tendințe se pot accentua cu vârsta când sarcinile de lucru devin mai competitive. Gifted și talentat înseamnă același lucru ? Nu în mod necesar, nu există o regulă între acestea. Copiii gifted necesită o curriculă diferențiată și programe educaționale flexibile desfășurate într-un mediu intelectual special. Orice copil poate trece prin programele de îmbogățire însă cei talentați au nevoi educative diferite și programe educaționale diferite.

Trebuie să treacă prin grădiniță și școală împreună cu generația lor?

Este adevărat că un copil “gifted” trebuie să interacționeze social cu cei din propria generație, însă vârsta lui cronologica nu corespunde cu vârsta sa mentală care poate fi mult mai mare. Să pui un copil „gifted” în aceeași clasă cu alți copii, care au vârsta mentală mult mai mică decât a lui, constituie un chin și o tortură pentru acel copil.

Marea majoritate a copiilor “gifted “ se simt neînțeleși si izolati. Deseori sunt respinși de către societatea colegilor din cauza gusturilor și opiniilor lor prea adulte. Aceasta poate crea probleme psihice specifice cum sunt ADHD/ADD, sau altele ce au o incidență mai mare la copii “gifted “ decât la ceilalți copii.

Einstein a vorbit la patru ani si a citit la sapte.

 

Isaac Newton a luat note slabe in scoala primara

 

Cind Edison era copil, profesorii lui i-au spus ca este prea prost ca sa invete ceva

 

Un editor de ziar l-a concediat pe Walt Disney pentru ca nu avea destule idei

 

Profesorul de muzica al lui Caruso i-a spus ca nu poate cinta deoarece nu are pic de voce

 

Lev Tolstoy a fost dat afara din facultate

 

Luis Pasteur a fost considerat mediocru la chimie cind a terminat Royal College

 

Winston Churchill a ramas repetent in clasa a sasea

Reclame