Copilul meu e sensibil, caut şcoală potrivită! Sistemul alternativ: profesorii gifted?


Aproximativ 60 la sută din părinţii care apelează la serviciile individualizate reclamă inadaptarea lor la şcoala românească. Ce-i drept, copilul vine încărcat cu emoţii negative, temeri. Uneori vine cu sila, împins de de la spate, motivat negativ sau pozitiv. Problema nu e ghiozdanul cu manuale inutile sau tomurile de teme pe care trebuie să le rezolve într-un sistem de timp coroporativ.

La Mureş se deschide o şcoală alternativă de stat, cu predare Waldorf. Fără să existe un studiu al nevoilor pe populaţia de şcolari sau o finanţare, decât legea pe care statul nu dă doi bani ( Legea 17 din 2007 cu privire la copiii şi tinerii capabili de înaltă performanţă – obligă statul să finanţeze acest tip de învăţământ).

Sunt de părere că poţi să ai o şcoală şmecheră şi de fiţe, dacă profesorii tăi sunt praf, habar n-au să cunoască metode de abordare individualizată a personalităţii fiecărui copil. Ţi se întâmplă uneori să nu rezonezi cu acel copil pentru că e prea deştept pentru tine. şi-atunci încerci să-l pui la zid. Ori să-l reduci la regulile tale tâmpite din şcoală.

Am văzut o grămadă de şcoli particulare excepţionale ca dotări interioare, dar profesorii de-acolo aveau decât abordare marketing, pregătire cât cuprinde, diplomele lor atârnau cârnaţi pe pereţi, condimentate cu puţină abureală, aşa ca să mai spele puţin ochii disperaţi al părintelui.

Ce profesori vă recomand:

1. Tabita Barbu – profesor de învăţământul primar, la Liceul Teoretic Mihai Ionescu- Bucureşti. Chiar dacă e o şcoală cu caracter religios, acolo, performanţa se bazează pe formarea caracterului sănătos, a personalităţii plenare.

2. Ana Bordan – profesor de învăţământ primar-  Şcoala Generală din Luduş, jud. Mureş, acolo copiii merg de dragul învăţătoarei, un om pregătit, cu experienţă de viaţă. A lucrat cu tot felul de copii, e cunoscătoare de oameni.

Şi lista poate continua…

Deci, contează omul, mai puţin „sistemul” decât omul?

Lajos Kristofcreative post

Reclame