Un nou început în gifted education… din toamnă


3 kids wisperingSunt așteptați peste 100 de copii, părinți și cadre didactice să se alăture celui mai grandios proiect gifted education, alături de 10 mentori, printre ei se numără personalități în domeniul științelor exacte, roboticii, inventicii și artelor. Proiectul este unic în România, în curs de acreditare de către World Council for Gifted and Talented Children și European Child High Ability. Proiectul este protejat de   Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010) privind drepturile de autorJ

 

Din toamnă voi demara un proiect educațional exclusiv copiilor de toate vârstele și părinți, bunici, cadre didactice. Un program inedit ce va încuraja copiii să devină specialiști pe abilitățile lor.  Va fi genul de program recomandat tuturor copiilor, unde ei isi vor gasi preocuparile pline de profunzime, unde se vor distra invatand si invatand sa se distreze. Prin intermediul acestor ateliere exclusive  se  vor crea  premisele interioare de manifestare plenară a talentelor şi înzestrărilor fiecărui copil în parte la toate nivelurile şi subnivelurile cunoscute. Crearea unui cadru estetic adecvat oferă sub raport motivaţional încredere în sine, susţinere şi înţelegere.

Pe lângă dezvoltarea imaginaţiei a creativităţii, a cunoaşterii nenumăratelor posibilităţi de expresie artistică, a însuşirii unor tehnici noi, copiii vor putea să înţeleagă cum să îşi reprezinte mai bine mental  lumea exterioară şi ce raporturi să stabilească cu aceasta, cum pot prin intermediul tuturor simţurilor să comunice mai bine ceea ce trăiesc. Datorită participării la program, copiii vor învăța că sub raport relaţional munca în echipă este mult mai eficientă şi productivă decât cea individuală.

 

 

Cine sunt mentorii?

 

Sunt formatori de formatori în gifted education, antrenați de profesorul Florian Colceag, specialiști în domenii pe educație ce vor lucre direct cu copiii și părinții. Echipa este formată din manager general, director executiv, coordonatori de curricula, specialiști în medicină și pediatrie, nutriție, dramă și coregrafie, cinematografie și journalism tvJ și multe!

 

De ce acest program și cât durează?

 

Vor fi peste 20 de ateliere din toate domeniile lumiiJ obișnuite și mai puțin obișnuite. Vom încuraja în primul rând “nebunia” copiilor și adulților, vom transforma perfecțiunea lor în armonie și acceptare, timp de doi ani. Nu vom scoate olimpici la diferite olimpiade, nu le dorim nici succes și nu îi vom alerga la concursuri. Îi vom face cât mai fericiți și siguri pe sine, mai toleranți, înțelepți și cu dorința de a cuceri cele mai tari țări dezvoltate din lume dar și de a aduce țărișoara noastră la liman.

 

Cui se adresează?

 

În primul rând tuturor copiilor care simt că au ceva de făcut în viață și pentru România, dar mai ales pentru domeniile în care simt că pot face o schimbare. Vrem să încurajăm copiii să își urmeze idolii și să creem un spațiu armonios de învățare, schimbul de experiență dintre mentor și discipol. Unii își vor dori să ajungă precum Steve Jobs, Bill Gate, Mozart sau alte genii. Nu le interzicem, dar nici nu îi vom influența. Le vom arăta direcția potrivită și sinceră potrivit potențialelor lor. Vom învăța să dezvățăm populația de ong-uri cerșetoare care pun eticheta greșită a copiilor cu abilități speciale ( mă refer la copiii cu dizabilități) – îi vom trata cu respect egal și vom aplica tratamentul pe care îl merită toți copiii.

Vom avea programe dedicate mămicilor care se pregătesc să aducă prunci pe lume, grupelor de baby, copiilor, adolesceților, adulților, și tutoror persoanelor care doresc să se specializeze în quality education:

 

 • Din mediul intrauterin
 • 0-3 ani
 • 3-6 ani
 • 6-8 ani
 • 8-10 ani
 • 10-12 ani
 • 12-14 ani
 • 14-16 ani
 • 16-18 ani
 • 18-24 ani
 • 24-28
 • 28-35

 

Noutatea programului?

Va avea o activitate non-profit. Realizările financiare vor fi raportate ca sponsorizări pentru cazurile speciale de copii și adulți care nu își permit o educație specializată în gifted education. Programul va urmări evoluție fiecărui participant pe o perioadă de monitorizare de doi ani în care vor beneficia de mentorat, consiliere și îndrumare din partea echipei de specialiști. Vom avea grupe cu predare bilingvă. Alte surprize vor fi anunțate în curând… site în lucru.

 

Unde se vor desfășura?

 

În București, strada Dr. Staikovici, nr. 4 A, la Conil KidergardenJ

 

 

 

 

Despre inițiator

 

 

Lajos Kristof, specializat în consiliere și psihologie clinică, gifted education, discipolul maestrului psihopedagog Florian Colceag. În 2009 a ocupat funcția de vicepreședinte IRSCA Gifted Education, în prezent director programe și consiliere copii și părinți în aceeași asociație.

10 ani experiență în gifted education

10 ani experiență în calitate de coordonator programe gifted education

Nominalizat la Premiile Drepturile Copilui 2012, organizat de FONPC, nominalizare pentru Premiul Dr. Alexandra Zugrăvescu 2012, Nominalizare la Premiile Radio Romania Cultural,  premii în domeniul educației de excelență, jurnalism și literatură. În 2009 debutează cu volumul de versuri Nostalgie în Oglindă.

 

 

Date de contact:

Lajos Kristof

0756.355.047

Lajos.kristof@gmail.com

https://www.facebook.com/kristoflajos

 

 

 

 

Reclame

2 comentarii

 1. Iulia spune:

  Suna interesant dar nu mi-e foarte clar daca costa ceva si cat costa si cat tine un curs(ma refer la ziua de curs), in ce zi se sustin cursurile acestea si care e programa acestui curs. Ma intereseaza pentru baietelul meu care are 6 ani.
  Multumesc

  1. Buna ziua,

   Va vom tine la curent cu toate detaliile despre programul nostru:) Va rog sa ne lasati date de contact la adresa de email: lajos.kristof@gmail.com

Comentariile sunt închise