Scoala din Romania, cursa de cai si educatia instinctelor feroce


In fiecare zi, un talent dispare din noi. Alaturi de sutele  de copii care se pierd in anonimat, formam armata de ignoranti ai Romaniei, complici la un viitor dezastru.

 

Vreti sa distrugeti viitorul copiilor, sa le calcati increderea si puterea de a cunoaste trecutul vostru. Dragi conducatori ai Romaniei, sunteti vinovatii pentru urmatoarele generatii care vor contribui la dezastrele naturale, crizele financiare ce vor veni valuri de probleme sociale din care nimeni nu va va scoate. In ultima perioada avem copii care dezvolta sindrom depresiv inca din perioada gradinitei.

 

Copiii nu mai au propria personalitate, nici valori si nici incredere pentru ca nu mai au sistem de credinte si nici stima de sine. Scoala a devenit cea mai periculoasa inchisoare din viata lor si sunt privati de orice drept de a gandi, de a-si valoriza potentialul creativ, „scoala altfel” a devenit un „organ” folositor agentiilor de turism atat pentru scolile de fite cat si pentru invatatorii care n-au inteles ce inseamna sistemul „school without class”.

 

Copiii sensibili sunt considerati drept ciudatii clasei, iar sansa lor de a-si cultiva afectivitatea si emotionalitatea pozitiva este in pericol, pentru ca spiritul de turma este incurajat in radacinile unei filosofii de educatie in care toti pentru unul si unul pentru toti. Sistemul de abordare adaptat la personalitatea copilului a ramas acelasi. Comunist.  Copiii nu mai au voie sa fie diferiti!

 

Nu mai au dreptul sa viseze, nu mai au incredere in ziua de maine, decat in instinctele educate printr-o competitie oarba. Sunt chinuiti zi de zi de o scoala lipsita de personalitate, in care profesorul de la clasa sa inteleaga stilul diferentiat al fiecarui copil. Toti sunt tratati in aceeasi oala, iar noi, parintii,  asistam neputinciosi la genocidul subtil al copiilor nostrii.

 

Copiii sunt lumina viitorului nostru prin care avem nevoie sa o urmam zi de zi.

 

 

Lajos Kristof lajos

Reclame