Storytelling despre micuții eroi la Gala Națională a Copiilor Supradotați


 

 

 

 

Nu e un spectacol oarecare. Nici măcar o paradă a talentelor, ci un eveniment de prestigiu care vă aduce în atenție cele mai emoționante povești de viață ale copiilor cu inteligență peste medie. Despre copii cu talent respinși de sistemul de învățământ, despre mici artiști învinși de marile festivale din cauza marilor șpăgari artiști. Despre micuții eroi crescuți, un învingător crescut la casele de copii, respins de mamă, aruncat de mic la casele de copii ne va povesti ce înseamnă viața de copil al nimănui, despre talent și respect, despre câtă bătaie s-a mâncat în marile case de copii. O altă minunăție ne va povesti ce înseamnă să învingi prin talent, muncă și pasiune și diferența care te face adevărat om, din experiența unor perioade trăite în stradă și la mila fie a trecătorilor sau a locatarilor de blocuri. O altă poveste a unui erou la 11 ani care visează să participe la concursuri NASA dar nu e bogat, însă inima lui plină de sensibilitate, o capacitate peste medie ne va povesti ce înseamnă experiența celui mai tânăr membru ARCA, ce înseamnă modestie și inteligența. Vom aduce în lumina reflectoarelor și povești de succes. Un puști de 14 ani visează să revoluționeze în mai multe domenii. La o societate atât de hâdă și nerozi șpăgari din diverse asociații de inventatori trebuie să vii cu sacul de bani, să te uiți la ei cu simplitate până la refuz cu umilința unui cerșetor. În România unde doctoratele se iau pe copy-paste, iar facultățile care produc diplome pe bandă rulantă în rândurile oamenilor cu bani și care ajung să conducă sisteme, astfel de inteligențe ca puștiul de 14 ani nu vor mai aștepta la mai multe de la țară și vor fugi mâncând pământul  spunând “Te iubesc, rămâi cu bine, adio,  dragă Românie!”

Decorul va Sălii Dalles va fi mai mult decât ar trebui pentru o scenă. Un spectacol al experiențelor  umane despre succes, învingeri și tot ceea ce înseamnă puterea exemplului. O mie de spectatori din sală vor putea să citească în ochii fiecărui dorința de a schimba ceva mai întâi în destinul său, apoi să salveze una dintre lumile întoxicate de ură, violență și ignoranță. Va fi mai mult decât o emisiune live, fără publicitate, cu doar doi sponsori, culmea, mureșeni. N-aș vrea să dau mai multe detalii despre culisele ce vor debuta în premieră pe o scenă atât de mică.

Mulțumesc invitaților speciali: Inventatorul Iustin Capră, Maia Morgestern, Florin Chilian.

Mulțumiri celor care au investit și sunt aproape de acest minunat proiect: Dl prof. dr. Florian Colceag, Tabără Ionel Marian, Tarhon Romeo, Dan Mașca ( Reea –Mureș), Marian Manolache ( Skill Team) . Cei care pot da o mână de ajutor nu ar face decât să ne bucure. Avem nevoie de o mână de oameni cu suflet care să ne susțină prin promovare. Vrem ca poveștile acestor micuți să fie auzite de cine trebuie. Cei care vor să îi premieze o pot face personal. Le vom asigura tot spațiul pentru a înmâna premiul. Avem așa: 20 de premii pentru leadership, 10 pentru artă, 4 pentru știință, 5 copii preșcolari, un copil la fotografie ( căutăm aparat de fotografiat)

Lajos Kristof

www.kristoflajos.wordpress.com
http://www.kristoflajos.wordpress.com
Reclame