Povestea incredibilă a micului erou: „ Uneori plângeam din cauza foamei, nopțile le petreceam pe scările diferitelor blocuri”


 

 

 

Lucian în vârstă de 10 ani, un elev de excelență, talentat la teatru nu și-a mai văzut tatăl de mult timp. Nu s-a interesat de el nici măcar de sărbători. Și-a compensat dorința sa de a avea un joc lego cu bucăți din carton din care și-a construit un mic roboțel.  Pentru Lucian sărbătorile au fost un vis frumos și câteva date importante din calendar cu mesaje religioase.   Un copil credincios, ambițios, cu rezultate deosebite la învățătură și în domeniul artistic visează să devină un actor celebru și să o ajute pe mama lui, singura persoană care i-a rămas alături.

 

 

“Cea mai nefericită zi din viața mea mi-o amintesc atunci când aveam vreo 5 ani când trebuia să plec la o serbare, dar tot răul s-a nimerit atât de repede și pe neașteptate. Mama tatălui care ne-a părăsit ne-a anunțat că nu mai putem rămâne la ea și ne-a lăsat în stația de autobuz, fiind nevoiți să ne căutăm un loc de dormit.“ Totul s-a întâmplat înainte cu câteva zile de Crăciun când lumea se pregătea cu mare bucurie de cele mai frumoase momente a colindului și a faptelor bune. Așa  își începe cu lacrimi în ochi povestea micul erou, Lucian, în vârstă de numai 10 ani, acum elev într-o școală din Târgu-Mureș. Tatăl lui era violent, se ocupa cu jocuri de noroc, iar toți banii câștigați îi băuse. Nu se gândea deloc la situația familiei. Așa că, mama acestuia a decis să divorțeze de tatăl care le-a făcut viața un adevărat infern.

 

“ Am încercat să îl fac să renunțe la postul de Crăciun. Sacrificiile sale pentru sărbătorile sfinte sunt prea mari “

 

Luciana, ne-a spus că de sărbători, copilul ei, Lucian avea un ritual mai puțin obișnuit față de copiii de vârsta lui. De sărbătorile mari, Lucian ținea postul cel mare. Chiar dacă era nevoie să renunțe uneori la dulciurile preferate. Speră din ce în ce mai aproape ca Dumnezeu să vindece suferința  familiei sale și să îl aducă mai aproape de tatăl, mai bun, mai înțelept. “De când avea un an și câteva luni am plecat de la tatăl lui. Am divorțat, iar apoi ne-am împăcat de foarte multe ori. Pe la 7 ani a ținut post cu mine de Crăciun ca să ne împăcăm cu tatăl lui, spunând că pe amândoi mai tare ne ascultă și ne ajută Dumnezeu (de Moș Nicolae l-am convins să renunțe la post…). Eu cred că acest sacrificiu e prea mare pentru un copil la vârsta lui. Înțelepciunea și maturitatea sa profundă mă depășește uneori. Acum el este bărbatul de nădejde în casă,” povestește cu emoție mama copilului.

 

A frecventat cele 4 clase la aproximativ 8 învățătoare/școli pentru că au fost nevoiți să își schimbe des domiciliul din Târnăveni în Târgu-Mureș și invers.Tot răul spre bine, intervine să ne mai spună mama copilului,  pentru că acum la ore are mai multe metode de a rezolva exercițiile și problemele. Important este că a terminat toate clasele cu F.B., are rezultate excepționale la matematică, limba română, sport, dans, desen, a reprezentat școala la recitări și a luat locul I si III pe școală și județ. E foarte ambițios, sociabil, descurcăreț, cuminte și devotat învățăturii. Uneori se își pune ceasul desteptător la trei dimineața pentru a lucra suplimentar. Citește foarte mult, își ia cărți de la biblioteca despre animale, despre corpul omenesc, scrie compuneri frumoase și îi place să fie bine informat despre tot ceea ce îl înconjoară. Învățătoarea lui are numai cuvinte de laudă. În caracterizarea copilului îl recomandă pentru participarea la mai multe competiții naționale și județene. „Lucian este un elev foarte ambițios, fiind primul în clasă la învățătură.„

 

Lucian are un vis. Povestea lui va fi auzită la Gala Națională a Copiilor Supradotați

 

Povestea lui Lucian va fi auzită de un public mare, la data de 25 februarie, orele 18,00, programată la Sala Dalles din București, alături de alți copii cu inteligență peste medie dar și cu talent ieșit din comun. Copilu are un vis. Își dorește foarte mult un calculator. Cei care îi pot da o mână de ajutor sunt rugați să contacteze Departamentul de Programe și consiliere copii supradotați la nr. de telefon: 0756.355.047 sau la adresa de e-mail: lajos.kristof@gmail.com, urmând ca mesajele de încurajare sau ajutorul vostru să ajungă la destinația potrivită. Menționăm că mama nu a dorit să publicăm datele de contact.

 

 

lajos

 

 

Reclame