Caz revoltător într-o școală din România: „Voi trage pielea de pe șobolanul ăla supradotat!“


Unul dintre inspectoratele școlare din Ardeal minimalizează mai multe abuzuri făcute de un consiliu profesoral dintr-o școală. Deși a depus memorii și scrisori înregistrate de luni bune, răspunsul încă întârzie să vină.

 

“Am auzit când unul dintre profesori mi-a făcut copilul fetiță! De la un conflict iscat între o fată și băiatul meu a ajuns să fie acuzat de tentativă de omor,” mi-a povestit unul dintre părinții copilului, membru acceptat în IRSCA Gifted Education. Deși incidentul cu fata părea doar bătaie banală dintre cei doi, Poliția l-a acuzat de tentativă de omor.

 

Există școli în România care nu vor să audă de niciun fel de copii supradotați. Uneori sistemul de învățământ nu dovedește decât un lagăr adevărat al sufletelor acestora.  Din aceste motive copii supradotatați sunt deseori victimizați, mai ales că în ciuda inteligenței lor deosebite ei au opinii de o mare candoare asupra oamenilor pe care-i văd mai plini de calități decât sunt în realitate. Astfel, există cazuri izolate în care mai mulți copiii supradotați se confruntă cu abuzuri din partea profesorilor. Pe marginea acestor mărturii incredibile există dovezi audio în care un copil este jignit într-un consiliu profesoral.

 

“ A fost sancționat cu scăderea notei la purtare pentru că se juca pe hol, iar a doua oară pentru că intervenea în timpul orelor cu întrebări și răspunsuri,“ își începe povestea tatăl copilului despre care nu voi menționa nici identitatea și nici numele, locația și instituția respectivă. Nici bine nu s-a transferat în altă instituție școlară, unul dintre profesori i-a promis coșmarul” Voi trage pielea de pe șobolanul acela supradotat”.

 

Lajos Kristofcopil abuzat

 

Materialul este în curs de realizare

Reclame

3 comentarii

 1. Daniela Birliba spune:

  Sunt in aceeasi situatie cu copilul meu! Parca este un caz tras la indigo. Daca mai sunt parinti cu copii supradotati care se confrunta cu asemenea probleme ar fi bine sa ne unim fortele. Daca sunt parinti care au trecut prin asa ceva si au gasit rezolvare… sa-mi spuna si mie. Va multumesc.

  1. Buna, da, au reusit:)

   1. Daniela Birliba spune:

    eu sunt din Brasov si de luni bune traiesc un adevarat calvar.Baietelul meu este in clasa a doua. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa gasesc acel cadru didactic plin de iubire care sa-l primeasca si sa-l integreze. Dar n-am intalnit decat „ziduri”.
    Dumneavoastra cum ati rezolvat?

Comentariile sunt închise